Förflytta dig till innehållet

Omfattande skador då lagerbyggnad vid egnahemshus brann

En 80 kvadratmeter stor lagerbyggnad i Rimito måste troligen rivas efter omfattande brandskador.
Det konstaterar jourhavande brandmästare Olli Suominen.
Förbipasserande noterade att det brann i byggnaden vid tretiden natten till söndagen. De kontaktade nödcentralen och flera enheter från räddningsverket ryckte ut kort därpå.
Byggnaden visade sig tillhöra ett egnahemshus vars invånare befinner sig utomlands. Inuti fanns en värmecentral och man misstänker att branden startade där, berättar Suominen.
– Skadorna är omfattande, kanske i klassen hundratusentals euro. Taket är totalförstört och byggnaden är i sådant skicka att den säkert måste rivas.
Släckningsarbetet pågick till sjutiden på morgonen. Vid tiotiden lämnade räddningsverket platsen, men de kommer att återvända regelbundet under dagens lopp. Det finns risk för att det börjar brinna igen.
Polisen och räddningsverket samarbetar nu för att utreda vad som orsakade branden.
Att en värmecentral blir överhettad eller får ett tekniskt fel är inte ovanligt, det händer nu som då, konstaterar Suominen.
Branden uppstod några kilometer från Rimito centrum, på Rymättyläntie i närheten av Poikon rantatie.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter