Förflytta dig till innehållet

Nu ska viltkrockarna längs Skärgårdsvägen minska

Arkiv/Annina Suominen
Rådjur på Lillandet i Nagu år 2016. ÅU-foto – Vi måste göra någonting, så här kan det inte fortsätta. Det sker för många krockar och jaktvårdsföreningarna…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Nu ska viltkrockarna längs Skärgårdsvägen minska

  1. Bo Gyllenberg skrev

    Inte stor vits med mobilvarning åtminstone i Nagu. Det kryllar av hjortar hela tiden. Om man börjar varna för djuren, skulle telefonen bli överbelastad. Kom hem med 3:ans färja i natt, och sällan gick hastighetsmätaren upp till 60 km/t.

  2. Kurt Ekström skrev

    Man kan bara hoppas på att jaktvårdsföreningen tar sitt ansvar för att hålla rådjuren borta från odlingar och planteringar också, det hjälper inte med stängsel och gaskanon mera. Det måste skjutas och jämnt av bredden. Med all respekt för Olles kunskap om jakt och skogens alla kryp, stora som små, vill jag påpeka att ni kan lugnt skjuta lika många djur i år och sen MÅSTE ni fortsätta med och knäppa så många ni hinner till helst också mera, finns ingen risk för att rådjuren utrotas. Det är inte läge för och välja och spara på vissa djur nu som det görs i jaktlagen för att stammen skall växa och hållas livskraftig, där till utfodra så mycket man ork och hinner i viltvårdens namn. Den har växt färdigt nu och samhällets pengar skall tydligen sättas i blöt för att minimera skadorna som uppstår i trafiken. Och övriga skador med ekonomiska följder får den drabbade stå för själv.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter