Nu ska all Hesburgermajonnäs göras på ekologiska ägg

Hesburger. Pressbild.

Hamburgerkedjan Hesburger använder årligen kring 300 ton ägg för att göra majonnäs. I framtiden kommer alla ägg att komma från ekogårdar eller gårdar med frigående höns inomhus. Omställningen ska vara klar till år 2021.

– Majonnäsen är en av hörnstenarna i Hesburgers produkter. Att värna om djurens välmående hör till Hesburgers principer, och är något vi förutsätter också av våra underleverantörer, säger vice vd Jari Vuoti i ett pressmeddelande.

Hesburgers majonnäs görs i S:t Karins i Hesburgers egna fabrik Hes-Pro Oy. Majonnäsframställningen sysselsätter 10 personer.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*