Förflytta dig till innehållet

Nu lättar bostadsbristen i Houtskär

Här uppe på kullen byggs det nya radhuset. Foto: Kim Lund


På måndag börjar Sorsas byggeri från Dragsfjärd förbereda grunden till ett nytt radhus i Näsby i Houtskär. Radhuset byggs på en liten kulle på Klemetsvägen nära Fridhem.
Själva huset uppförs av företaget Moduulitalot Suomi.
Radhuset får tre lägenheter, två tvårummare på drygt 40 kvadratmeter och en trerummare på drygt 60 kvadratmeter. Om det finns behov och pengar är det möjligt att förlänga huset med flera lägenheter.
Byggherre är Väståbolands hyreshus. Vd Merja Kaarto säger att det nya radhuset behövs för att svara på behovet av hyresbostäder i Houtskär.
– I synnerhet nu när den före detta hälsogårdens framtid är oviss är behovet av hyresbostäder stort i byn.
Bengt Backman i Houtskär som är styrelsemedlem i Väståbolands hyreshus välkomnar nybygget.
– Det är välkommet. De kommunala bostäderna minskar och vi ser gärna att det finns hyreslägenheter både med tanke på inflyttningen, men också för våra egna ungdomar.
I hälsogården finns fem hyreslägenheter. Fastigheten ägs av Pargas stad och finns på listan över fastigheter som staden försöker sälja.
Budgeten för nybygget är cirka en halv miljoner euro.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter