Nu är det sopparnas höst – men säsongen är kort

Det är nu som karljohan ska plockas, säger Petra Nyqvist i Kimito. Åbo svampsällskaps ordförande berättar om forskning kring stensoppen, eller karljohan-svampen.

Ja, jag vill läsa mer!

Alla våra alternativ LÄS MER Logga in

2 Kommentarer

  1. Hej Robin! Tack för din kommentar. Du har helt rätt i att det blev lite luddigt gällande strävsoppar. Det som gäller är minst 30 minuter för strävsoppar. Annars kan man få ont i magen. Artikeln har nu uppdaterats.

  2. Jag gissar att det inte är intervjuobjektet som sagt fel här, men det löns att påpeka att asp-, tegel- och björksopp alla hör till strävsopparna och ska därför tillagas länge innan de kan förtäras. Strävsoppar kan alltså inte, som det står i texten (i samband med smörsopp och karljohan) ätas efter kortare tillagningstid. Bara så att ingen får magknip i onödan.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*