Förflytta dig till innehållet

Motioner till S:t Karins-fullmäktige: bättre skolmat och kampanj för att hitta fler dagvårdare föreslås

Skolmaten konkurrensutsätts först nu i höst. ÅU-foto


I kväll behandlar stadsfullmäktige i S:t Karins budgeten för år 2019.
Mittengrupperingen i fullmäktige (SFP, KD och Centern) har lämnat in två motioner inför budgetbehandlingen.
Grupperingen föreslår också en satsning på stadens matservice. De vill lägga mer pengar på maten, och önskar också att vegetariska alternativ serveras i skolorna varje dag.
Dessutom föreslår de en regelbunden dag för lokalt producerad mat, då man serverar mat från S:t Karins. Man borde också utreda möjligheten att bjuda in gästande köksmästare och kockar, anser grupperingen som vill att staden också funderar över andra sätt att göra skolmaten mer omtyckt bland eleverna.
Enligt grupperingen råder det också brist på platser för familjedagvård i S:t Karins. För att hitta fler dagvårdare vill de därför att staden förbättrar lönevillkoren för dagvårdare.
Dessutom föreslås en kampanj på sociala medier genomföras. Med hjälp av den ska man locka fler dagvårdare – också svenska sådana – till staden.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter