Förflytta dig till innehållet

Mc-åkarna samlas i Dragsfjärd

STORTRÄFF. Det finlandssvenska mc-evenemanget ”6 %” ordnas nu för sjätte gången. ÅU-Foto/Julia Ajanko

Idag börjar finlandssvenska motorcyklister samlas i Dragsfjärd. Centrum för evenemanget är Café Yttis i före detta Ytterkulla skola i Kärra.

– Vi räknar med hundra-hundrafemtio deltagare, säger Jore Haritonov, som driver caféet tillsammans med Susanne Stenman.

Den lokala klubben MCC Islanders, som var med och med och startade allt, är värd för evenemanget.

Många deltagare tältar invid caféet, i parken vid insjön Dragsfjärden. Flera av de lokala inkvarteringarna är också fullsatta, säger Haritonov, själv aktiv mc-åkare.

– Ikväll spelar två orkestrar, så blir det också imorgon lördag. Vi har också lekfulla tävlingar, olympiska spel, vuxenskoj, säger Haritonov.

Ifjol var det Theo Ekman från lokala MCC Islanders som var den stora vinnaren.

Evenemanget är inte slutet, men under veckoslutet kan caféet inte ta emot matgäster.

Arrangörerna hoppas att intresserade som inte har mc dyker upp för att njuta av musiken och träffa motorister. Inträdet för dem är fem euro.

Det är sjätte gången som den så kallade ”6%”-storträffen ordnas. Det första rallyt ordnades på Åland 2012, året därpå var den faktiskt också i Kärra, vid hostel Panget.

6%-träffen är inte den första stora mc-träffen vid Café Yttis. I juni arrangerade Åboföreningen Turun Moottoripyöräilijät sitt sommarrally här.

Mer information om träffen hittar du här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter