Mathantverk, vinprovning och lokala smaker under Ät Ute på Kimitoön

Prisbelönta sylter från Närboden. Under Ät Ute ordnas bland annat en mathantverksmarknad vid bryggeriet Kimito Brewing. Foto: Fredrik Häggman.

Under höstlovshelgen blir det mathantverksmarknad, vinprovning och lokala smaker på Kimitoön då matevenemanget Ät Ute arrangeras för första gången.

Lokala företagare på Kimitoön står bakom arrangemanget. Öns restauranger och caféer erbjuder olika specialrätter evenemanget till ära. Sammanlagt tio företag inom restaurang- och turismbranschen deltar i evenemanget.

Förhoppningen är att skapa ett årligt återkommande evenemang för höstlovshelgen, från fredag till söndag.

Målen med Ät Ute är att uppmuntra till att använda lokal service, att marknadsföra Kimitoön som ett besöksmål även utanför sommarsäsongen samt att stödja året om-verksamhet för företagare inom restaurang- och turismbranschen.

I Kimitos eget bryggeri, Kimito Brewing, öppnas under veckoslutet en marknad med lokala mathantverksprodukter.

– Produkter från Kimitoön klarar sig alltid bra i riksomfattande mathantverkstävlingar. Vi vill erbjuda ett enkelt sätt att få tag på dessa delikatesser, berättar Kimito Brewings ägare Jonas Sahlberg.

Under helgen kan man också bland annat smaka på viner vid Söderlångvik gård och äta rätter av överbliven mat vid Ravintola Kansakoulu.

Följande företagare deltar i Ät Ute: Restaurang Portside, Café Holmbergs Four C, Ruukin Sauna, Storfinnhova Gård, Ravintola Kansakoulu, Hostel Panget och Pub Emma, Café Vivan, Café Adèle, Laxtomten @Wrethalla, Kimito Brewing och lokala mathantverkare.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*