Kakolabryggeriet vill utmana människors uppfattning om öl

Peter Torniainen, Alexander Törnroth och Eeba Torniainen startade eget.
Peter Torniainen, Alexander Törnroth och Eeva Torniainen startade eget.

Det nya lokala bryggeriet Kakola Brewing Company lanserar sina första produkter, fyra ölsorter, inför valborg.

Bryggeriet, som grundades av tre kompisar, räknar med att de första åren producera 30 000–60 000 liter. Det borde möta den lokala efterfrågan, enligt bolagets pressmeddelande.

– Det känns fint att med ett småbryggeri låta nya vindar blåsa in i stadskulturen i Åbo. Vårt mål är att tillsammans med områdets andra företagare skapa en modern boendemiljö, där man inte hittar bara lokal service men också lokala produkter, säger Alexander Törnroth, en av bolagets grundare.

De två andra företagarna är Eeva och Peter Torniainen.

På lördag öppnas en liten butik där man kan köpa ölet som bryggts i det gamla fängelsets storkök. På sikt vill bryggeriet också öppna en restaurang.
– Utöver standardurvalet kommer vi att satsa på mindre säsongspartier på 500 liter. Tanken är att utmana människors uppfattningar om öl, säger Peter Torniainen.

Bryggeriet, som grundades av tre kompisar, räknar med att de första åren producera 30 000–60 000 liter. Det borde möta den lokala efterfrågan, enligt bolagets pressmeddelande.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*