KaaPo behövde en halvtimme

Tände hoppet. Jonas Lehtinen (med bollen) gjorde Piffens enda mål i förlustmatchen mot KaaPo i kväll. Foto: Mikael Heinrichs

Det var sist och slutligen precis som väntat rätt stor skillnad i tempo då tabelltvåan KaaPo och Pargas IF, trea från slutet, möttes på Pajbacka i kväll. Gästerna från S:t Karins avgjorde matchen inom loppet av en halvtimme då det redan stod 1-3 på ljustavlan. Matchen slutade 1-4.

Piffen kom till match utan avstängda Ismaila Musa och Behar Cimili inledde matchen på bänken, vilket tidvis gjorde sig bemärkt. KaaPo dominerade matchen stort i början och radade upp läge efter läge. Första målet kom efter en hörna då Jussi Luotonen nickade in bollen bakom Roope Päiväläinen på det andra inlägget.

Jonas Lehtinen tände hoppet hos hemmalaget då han kvitterade vid bortre stolpen efter ett inlägg av Micke Karlsson som nickskarvades av Veli Hartola. Men bara fem minuter senare gick KaaPo igen upp i ledning genom lagkaptenenTempo Hopsu och Joona Järvistö satte 1-3 innan halvtimmen var fullbordad då han rundade Päiväläinen i PIF-målet.

Fyran kom bara en halvminut in i andra halvlek då Niklas Kuusio lätt petade in Matias Hilskas låga inlägg. I slutet av matchen knockades KaaPo-inhopparen Peetu Savolainen elakt då Yannick Ossoks armbåge träffade honom i huvudet.

För Piffens del har höstomgången varit rätt miserabel, den enda poängen på de sex senaste matcherna kom i Bodaderbyt i slutet av juli. Följande match spelas hemma på Pajbacka nästa fredag mot JyTy.