Inter avancerade till oavgjort för en slutlig sjunde plats i ligatabellen

Inter avslutade med stil genom att resa sig ur tvåmålsunderläge till oavgjort i Seinäjoki. Foto: Mats Lundberg

FC Inter avslutade ytterligare en jobbig säsong genom att i sista matchen mot SJK stiga till oavgjort från ett svårt 0–2-underläge i paus. Med den sent erövrade poängen klättrar Åbolaget förbi FC Lahti i sluttabellen och upp på sjunde plats.
2–2-resultatet kan tolkas som en fin avskedspresent till tränaren John Allen som kom in mitt i säsongen i stället för italienaren Fabrizio Piccareta som startade året vid det blåsvarta rodret.
TPS förmådde inte hjälpa sig själva med att överraska HJK, och någon större undsättning fick man heller inte från lokalrivalen Inter. I halvtid i Seinäjoki stod det 2–0 till hemmalaget SJK, som redan i det skedet kunde fira att ligakontraktet var i hamn.
Halvtimmen hade spelats då Mehmet Hetemaj öppnade målskyttet med en nick förbi Henrik Moisander på ett inlägg från hörnflaggan av Matti Klinga. Denna ledning fördubblades genom Denys Oliynyk efter en ny lyckad hörnvariant. Inters försvar var över huvud taget inte vaket.
Inter ska ändå ha en eloge för att man inte kastade in handduken efter dessa bakslag. Efter sidbytet var det ett betydligt vassare bortalag som publiken fick se.
Utdelning kom också i form av Timo Furuhplms reduceringsmål halvvägs in i andra halvlek. För framspelningen stod Mikko Kuningas och plötsligt var det kamp om poängen igen.
I näst sista minuten fick Inter betalt för sitt fortsatta slit med en utjämning – åter på en hörna – signerad backen Daniel Kamy. Kuningas noterades för sin andra målgivande passning för dagen.

SJK–Inter 2–2 (2–0)

Mål: 30. Mehmet Hetemaj (Matti Klinga) 1–0, 40. Denis Oliynyk (Jesse Sarajärvi) 2–0, 67. Timo Furuholm (Mikko Kuningas) 2–1, 89. Daniel Kamy (Kuningas) 2–2.
Inter: Henrik Moisander – Arttu Hoskonen, Tero Mäntylä (46. Mika Ojala), Daniel Kamy, Niko Markkula – Tatu Varmanen, Matias Lahti (58. Julián Guevara), Mika Mäkitalo, Mikko Kuningas, Albion Ademi – Timo Furuholm.
Hörnor: S 5, I 6.
Varningar: S 2, I 1 (25. Mäkitalo).
Domare: Petri Viljanen.
Publik: 2315.
Planens lirare: Mehmet Hetemaj, SJK.
Interliraren: Timo Furuholm.