Förflytta dig till innehållet

Grön Åbopolitiker kandiderar i riksdagsvalet

Saara Ilvessalo. Foto: Carina Holm


De gröna har nominerat ordföranden för stadsmiljönämnden, verksamhetsledare och forskare Saara Ilvessalo till kandidat i riksdagsvalet.
Ilvessalo, 29, är juris magister och arbetar som verksamhetsledare och forskare vid universitetens juridiska Östersjö-kompetenscenter.
– Jag bestämde mig för att kandidera eftersom världen inte väntar på att någon annan löser problemen, klimatförändringen, nedskärningarna i utbildningen, demokratikrisen och ojämlikheten.
Det är svårt att föreställa mig ett liv där jag inte skulle försöka göra min del för att förbättra samhället, säger Ilvessalo.
Hon har varit med i Åbo kommunpolitik i 10 år. Hon är andra periodens stadsfullmäktigeledamot.
De gröna i Egentliga Finland har nu totalt 14 kandidater i riksdagsvalet. De gröna sammanställer en fullständig lista på 17 kandidater i Egentliga Finland. Fler kandidater kommer att nomineras i november-december.
De gröna har som målsättning 17 procents stöd och tre riksdagsledamöter i Egentliga Finland.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter