Första seriepoängen för Åbodamerna

Nio baljor. 16 år unga Ellen Norrgrann utmärkte sig igen i målprotokollet. Foto: Mats Lundberg

HANDBOLL
FM-serien damer

Efter att tidigare i veckan ha spelat in sig bland de fyra främsta finska cupen, öppnade Åbo IFK av bara farten poängkontot i FM-serien. Nu som senast på bortaplan mot en på förhand jämn motståndare.
BK-46 föll på lördagen med klara 19–25 hemma i Karis. I halvtid stod det ännu lika, 12–12.
IFK-damerna inledde bäst och hann med tre mål innan BK kom i gång. Man arbetade sig i kapp och under återstoden av halvleken följdes lagen åt.
Det avgörande rycket kom under den mellersta tiominutersperioden i andra halvlek då gästerna kapade åt sig ett fyramålsförsprång som höll och till och med drygades ut innan slutsignalen ljöd.
På det individuella planet var målvakten Linda Sipola och Ellen Norrgrann med sina nio fullträffar nyckelfigurer. Men framför allt imponerade det kollektiva försvarsspelet.
Tränaren Besim Qerimi var förstås nöjd att adepterna i tredje seriematchen kunde lämna nollklubben.
– Vi kom hit till Karis för att vinna och gjorde det också. Defensiven fungerade utmärkt och bra var också Linda i målet. Som jag ser det förtjänade vi segern.
BK-46–ÅIFK 19–25 (12–12)