Föreningarna får vänta lite till på att flytta tillbaka till Gillesgården – renoveringen ännu inte klar

Gillesgården. ÅU-foto

Föreningarna som väntar på att få flytta tillbaka till Gillesgården får vänta lite längre.

I september var budet att renoveringen skulle vara klar i slutet av oktober, men nu ser det ut att dröja till mitten av november.

Förseningen beror inte på någon enskild orsak. Tony Jäntti, vd i fastighetsaktiebolaget Svenska gården som äger Gillesgården, konstaterar kort och gott att man får vara förberedd på att problem kan uppstå då man renoverar ett gammalt hus.

Ny husteknik har installerats, byggnaden har fått nya rör för värme, vatten och ventilation. Största delen av golven har också förnyats. Dessutom har en del nya utrymmen som möteslokaler, förråd och toaletter byggts.

I källarvåningen har man byggt förråd där föreningarna kan förvara sina saker. En del av den gamla källarsalen har avgränsats för förråden.

Källarens spegelsal som tidigare fungerade som samlingslokal kommer i fortsättningen att användas som förråd. Källarvåningen har fått några nya mötesrum, nytt kök och nya toaletter.

Hisstrumman har förlängts så att man i fortsättningen kommer med hiss ända upp till Loftet i husets vindsvåning. Tidigare gick hissen bara till andra våningen, den som ville fortsätta till tredje våningen fick ta trapporna.

 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*