Egils Maskin i nyutgåva

Egils Maskin årsmodell 2018. Fr.v. Manku Ekman, Skini Lindgård och Riddo Ridberg. Foto: Mikael Heinrichs

Egils Maskin hann under sin tid ge ut tre olika utgåvor: en vinylsingel med två låtar år 1991, en cd och c-kassett 1992 samt en cd-singel med tre låtar år 1997. Dessutom hann man spela in en musikvideo med hjälp av Yles svenskspråkiga barnredaktion i Vasa.

– Delvis handlar det om att pjäsen ”Kalabalik i komposten” handlar om Egil, men jag har också annars funderat på att man borde ge ut skivan på nytt och kontaktade Anders ”Apan Anders” Grönroos och han sade direkt ja. Han gör alltså en verklig kulturgärning i och med det här, säger Riddo Ridberg.

Egils Maskin är/var

  • Manku Ekman (sång, gitarr, bas, trum- och syntprogrammering)
  • Riddo Ridberg (sång, synt, piano, Leslie-orgel, trumprogrammering)
  • Skini Lindgård (sång och alla texter)
  • samt en hel drös gästmusiker, bland dem Max Nylund, Johan Ölander, Stefan Lindblom, Janne Vellamo och Anders Östling.

Grunden för Egils Maskin lades under 1988 då Manku Ekman och Ridberg båda var färska småbarnspappor. Man engagerade Skini Lindgård (Sihvonen) som textsnickare.

De första låtarna var klara någon gång under 1989 och tack vare möjligheten att använda Music Box-studion där båda herrarna var delägare kunde man 1991 ge ut en singel med låtarna Egil Igelkott och Daggmasken. Nya versioner av båda låtarna finns med på cd:n – och nyutgåvan.

Då det första gången begav sig tog man en upplaga på 500 cd-skivcor och 500 c-kassetter, nyutgåvan går på 300 exemplar.

– Hela det 16-sidiga häftet med texterna finns med också i nyutgåvan. Personligen tycker jag faktiskt att låtarna håller riktigt bra än i dag, säger Ridberg.

Skivan finns till salu i samband med föreställningarna av barnpjäsen ”Kalabalik i komposten” i PIUG samt i bokaffären Booklet i Pargas.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*