Förflytta dig till innehållet

Bedragare försöker lura pengar av äldre

Polisen i Sydvästra Finland uppmanar allmänheten att se upp för telefonbedrägerier. Under veckan har tre brottsanmälningar om bedrägeriförsök riktade mot äldre gjorts. Polisen har också fått tips från andra om liknande försök.
Gemensamt för händelserna är att bedragaren tagit kontakt per telefon och sagt sig vara en släkting eller bekant som är i knipa och i behov av pengar. Den som ringer säger sig ändå själv inte kunna hämta pengarna, utan berättar att hen skickar någon annan i sitt ställe. På så sätt ska den utsatta inte misstänka något då en okänd person hämtar pengarna.
Polisen uppmanar både äldre och deras närstående att vara uppmärksamma. Om man blir utsatt för ett bedrägeriförsök ska man ringa 112. Tips tas emot på e-postadressen vihje.turku.lounais-suomi@poliisi.fi.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter