Förflytta dig till innehållet

Arbetslösheten i Egentliga Finland har inte varit så här låg sedan 2013

För första gången sedan 2012 är arbetslösheten i Egentliga Finland nu under 10 procent. I slutet av november var arbetslöshetgraden i landskapet 9,9 procent, vilket är 2,3 procentenheter lägre än ifjol. Arbetslöshetsprocenten var senast under 10 procent i juni 2013. Den totala arbetslöshetsgraden i Finland är 10,3 procent.
Det totala antalet arbetslösa arbetssökande i landskapet är 22 500. I november minskar vanligen antalet arbetslösa, i år med 200 personer. Sedan november i fjol har antalet arbetslösa minskat med 5 300 personer.
I Nystadsregionen där bilfabriken rekryterar stort fortsätter arbetslösheten fortsätter att sjunka drastiskt. I november minskade den med 23 procent. Den högsta arbetslöshetsgraden finns i Salo ekonomiska region (12,0 %) och Åbo stad (12,8 %). Siffrorna framkommer i NTM-centralens arbetslöshetsöversikt.
 

ÅU-foto


 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter