Förflytta dig till innehållet

Aktia levererar kontanter hem till kunden

Aktia börjar med monetär hemleverans. ÅU-foto


Man kan redan i slutet av året göra ett avtal med banken om hemleverans, skriver Aktia i ett pressmeddelande.

Det var i början av sommaren som Aktia utredde behovet av en sådan här tjänst. 3 000 personer tillfrågades och intresset var stort. Över 40 procent av kunderna är intresserade och många har behov av regelbunden hemleverans.
– Efterfrågan är stor bland kunder som har svårt att ta sig till kontoret eller till kontantuttagspunkter. Tjänsten underlättar vardagen och sparar kostnader även i områden där avstånden är långa, säger Merja Sergelius, direktör med ansvar för privatkundsverksamheten i Aktia i pressmeddelandet.Aktia tror dessutom att tjänsten kommer att minska på rusningen i deras kontor där kontanttjänster erbjuds.

Ett tryggt sätt

Pilotskedet startar i början av januari och avslutas i slutet av mars. Till en början, då tjänsten fortfarande testas, kan man beställa hem högst 3 000 euro åt gången.
Man kan från och med november ingå avtal om kontantleveranser på kontoret Tre Smeder i Helsingfors och på kontoren i Lovisa, Jakobstad och Ingå.
Aktia poängterar att det är ett tryggt sätt att beställa kontanter hem. Posten är alltid personligen i kontakt med kunden och leveransens är en värdeförsändelse som alltid måste tas emot personligen.
Om intresset och efterfrågan är stor ska tjänsten ytterligare utvecklas efter pilotskedet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter