ÅIFK-damerna sätter press på Ilves

Segerskytt. Ulla Valtola blev Åbokamraternas matchvinnare genom sitt 1–0-mål mot RaiFu.

FOTBOLL
Damtrean

Fotbollsdamerna i Åbo IFK följde upp lördagens seger i toppmötet med Ilves 2 på bästa sätt genom att på bortagräs i Reso besegra RaiFu med 2–0. Båda fullträffarna tillkom i den första halvleken.

Ulla Valtola inledde målskyttet i den tjugonde minuter. Kort innan halvtid satte Emma Dahlbom in tvåan bakom Eveliina Koskela i Resomålet. Efter det behövdes inte så mycket mer än att bevaka ledningen mot mittenlaget och det klarade IFK utan större bekymmer.

I tabelltoppen är Åbokamraterna bara en poäng bakom Ilves som dock har chans att rycka igen om man i morgon kväll besegrar TKT i Tammerforsderbyt.

ÅIFK spelar sin följande match på tisdag då Lieto gästar Idrottsparken med start klockan 19.15.

RaiFu–ÅIFK 0–2 (0–2)