Förflytta dig till innehållet

ÅIFK avslutade med ännu en förlust

Sex matcher – fem förluster. Tränaren Petteri Joensuus korta andra sejour med Åbo IFK:s fotbollsherrar i division 3 blev inte alls lyckad.

IFK slutar på nionde plats i tabellen, den sista ovanför det imaginära strecket som dock inte har någon större betydelse då serien nästa år utökas från tolv till 14 lag.

Bakom kamratgänget återfinns endast lokalkonkurrenterna Weikot och JyTy samt PaiHa från Pemar som slutar som avhängd jumbo med sina sju poäng.

På fredagen avslutade ÅIFK sin dystra säsong med att hemma på Iddans övre plan falla med 1–3 mot ToVe från Björneborg. Ännu i paus var det likaläge 1–1 men i andra halvlek vände gästerna matchen till sin fördel.

Nu får Åboherrarna slicka såren, se om sin spelartrupp och skaffa en ny tränare som förhoppningsvis får bättre ordning på manskapet.

Att IFK skulle sluta bakom både Pargas IF och Boda var inget som föreningen hade räknat med inför säsongen. Under våromgången erövrade laget efter en skraltig start skapligt med poäng, men under seriens andra halva förvandlades laget mer eller mindre till en poängautomat för konkurrenterna i trean.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter