Förflytta dig till innehållet

Åboveteraner får 1,4 miljoner

Stadshuset i Åbo. ÅU-foto


Åbo stads välfärdssektor får ett tilläggsanslag på 1,4 miljoner av Statskontoret. Pengarna ska användas till att stöda krigsveteranernas möjligheter att bo kvar sina hem. Dessutom beviljas 100 000 euro för rehabilitering av veteraner.
Åbo stad har i år jobbat med att utveckla hemservicen för veteraner. Alla veteraner som bor hemma eller på ett servicehem har fått gratis hjälp med dagliga bestyr som städning, matlagning och butiksbesök.
I början av året anställde staden två handledare som kartlägger veteranernas behov av service och gör upp individuella vårdplaner för dem.
Enligt FPA:s statistik bor det 479 veteraner i Åbo. Av dem är 76 krigsinvalider.
Med anledning av Finlands 100-årsjubileum satsar staten i år extra mycket på öppenvården av krigsveteraner. I fjol beviljade Statskontoret 10 miljoner euro för ändamålet, i år är summan 25 miljoner.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter