Åklagaren yrkar på 10 års fängelse för Pargasdråp

Egentliga Finlands tingsrätt friade nyligen en 30-åring åtalad för våldtäkt mot en 16-åring.
Tingsrätten behandlade i tisdags dödsmisshandeln i Pargas. ÅU-foto

Den huvudåtalade är en 1991 född man som åtalas för dråp, alternativt grov misshandel och grovt dödsvållande. Han åtalas också för narkotikabrott efter att ha använt amfetamin och smärtstillande mediciner intravenöst, samt för att ha kört bil utan giltigt körkort.

Den dödliga misshandeln skedde i en höghuslägenhet på Tummelvägen i Pargas natten mellan den 21 och 22 augusti. Enligt åtalet har mannen misshandlat offret genom att upprepade gånger slå honom i bröstet och huvudet, piska honom med en läderrem och till slut strypa honom med en så kallad bläckfiskrem.

Under misshandeln har offret legat medvetslös på golvet. Mannens försvarslösa tillstånd och det faktum att den åtalade har använt tillhyggen gör att misshandeln betecknas som synnerligen rå och grov.

I lägenheten befann sig också en 1981 född kvinna. Hon åtalas för narkotikabrott och för försummande av räddningsåtgärd.

Åklagaren yrkar på ett minst 10 år långt fängelsestraff för den åtalade och ett kännbart bötesstraff för kvinnan.

För att undvika missförstånd har ÅU bytt ut bilden i artikeln. Misshandeln skedde inte i det hus på Tummelvägen som syntes på bilden.

LÄS OCKSÅ: Omhäktning i misstänkt Pargasdråp

  Komplicerad dråputredning i Pargas

   Två häktade för Pargasdråp

Polisen utreder dråp i Pargas

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*