Förflytta dig till innehållet

Man avfyrade pistol i nattklubb i Åbo – ingen skadad

Kring klockan ett natten till lördag avfyrade en kund ett skott på nattklubben Venus i Åbo centrum. En av de anställda hörde smällen, såg då mannen satte tillbaka vapnet i fickan och informerade genast ordningsvakterna som beordrade alla kunder att lämna stället. Vakterna konfiskerade vapnet.
Ögonvittnen till händelsen noterade inga bråk. Mannen som sköt sågs inte heller rikta sitt vapen mot någon person. Skottet träffade väggen i närheten av bardisken. På plats fanns ungefär 40-50 kunder, men ingen skadades.
Vapnet som användes var en 7,65 mm pistol av märket FN. Mannen hade inte tillstånd för vapnet. Han hade över tre promille alkohol i blodet och sa sig i förhör ha varit så berusad att han inte minns något av händelsen. Den 24-årige Kronobybördige mannen misstänks nu för vapenbrott och vållande av allmän fara.

ÅU-foto


 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter